Klachten & retourneren

Let op! Als je een artikel buiten de gestelde voorwaarden of zonder aangegeven reden terugstuurt dan komt de betalingsverplichting niet te vervallen en kunnen wij besluiten om toekomstige bestellingen niet meer in behandeling te nemen. Neem in geval van twijfel alstublieft contact op met onze klantenservice.

Zakelijke klanten

Voor zakelijke klanten gelden andere regels omtrent het retourneren van producten, houdt hier rekening mee voordat je een bestelling plaatst. Als je hier meer informatie over wenst te ontvangen kan je altijd telefonisch contact met ons opnemen.

Sinds 13 juni 2014 geldt het nieuw herroepingsrecht. De nieuwe regels staan in onze algemene voorwaarden beschreven.

In het geval van een klacht raden we je aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken. Neem contact op via e-mail: info@jikabo.com of via Facebook.

Informatie ruilen en retourneren

Wij zijn pas tevreden wanneer onze klanten tevreden zijn. We zien dan ook graag dat u voor de volle honderd procent tevreden bent met uw aangekochte producten. Mocht u het artikel willen ruilen of retourneren dan dient u dit binnen 14 dagen na ontvangst aan ons te melden. Na deze melding heeft u nogmaals 14 dagen om het product daadwerkelijk retour te sturen.

Wij verzoeken je zorgvuldig om te gaan met zowel het product als de verpakking en de verpakking slechts te openen en het product slechts gebruiken voor zover dit nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van producten na te gaan. Uitgangspunt hierbij is dat deze inspectie niet verder mag gaan dan dat je normaal gesproken in een fysieke winkel zou kunnen.

Voordat je je goederen retour wilt sturen vragen wij je via bovenstaande gegevens contact met ons op te nemen. Wij zullen je dan een retour-formulier toesturen met de instructies hoe je je order (of een gedeelte hiervan) kunt retourneren. De kosten voor de retourzending komen voor rekening van de klant.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop